Vesti
Obaveštenja


31.05.2019
TC: Deco, roditelji, treneri... - počinje "Dijabetes kup" u Kragujevcu !

Centar zbivanja nastupajućeg vikenda, kada je reč o dečijem fudbalu, biće u Kragujevcu gde se održava tradicionalnni "Dijabetes kup". Naime, na Stadionu "Čika Dača", u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti, Škole fudbala Vašarište i Fudbalskog kluba Radnički 1923 a uz podršku Ministartsva za rad, boračka i socijalna pitanja, Grada Kragujevca i mnogobrojnih sponzora i saradnika, organizovaće se fudbalski turnir za najmlađe fudbalske kategorije.

Turnir, koji je deo projekta "Sportom protiv dijabetesa", namenjen deci od 2007. do 2013. godišta okupiće više od 100 fudbalskih ekipa tog uzrasta što znači da će u dva dana takmičenja na terenima Stadiona "Čika Dača" prodefilovati više od 1400 dece iz 30-ak gradova Srbije, a da će isto toliko roditelja, trenera i drugih ljubitelja fudbala posmatrati mečeve.

Imajući u vidu da su učešće potvrdile najkvalitetnije škole fudbala i klubovi i Srbije, očekuju se veoma uzbudljivi mečevi u svim kategorijama. Međutim, rezultati dvodnevnog turnira nisu ono što je najvažnije. U prvom planu, a sa tim razmišljanjem dolaze i gosti iz cele Srbije, je namera organizatora da skrenu pažnju na važnost fizičke aktivnosti i zdrav stil života dece i mladih. Posebno imajući u vodu da je sve veći broj obolelih od dijabetesa i da stručnjaci stavljaju akcenat na fizičku aktivnost koja treba da bude u službi zdravlja kako bi se predupredili mogući zdravstveni problemi.

Upravo iz tog razloga, svoj nastup će imati i deca obolela od dijabetesa, koja će doći iz nekoliko gradova a njihov trener i selektor biće poznati srpski voditelj, Dejan Pantelić sa TC Prva.

Organizator je pripremio sadržajnu manifestaciju i stvorio sve uslove da se gosti u Kragujevcu osećaju dobro, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Rezultate i sva dešavanja možete pratiti na zvaničnom Facebook stranici organizatora.

Idejni tvorac i realizator ovog događaja, Borko Marinković ističe da se organizator raduje druženju koje nas očekuje narednog vikenda, a to će biti prilika i kada će svi prisutni videti šta je sve to na čemu su organizatori vredno radili i šta se sve pripremalo proteklih godinu dana. Takođe, on očekujemo dolazak gostiju u što većem broju na stadion "Čika Dača" da svi zajedno budu deo nezaboravnog spektakla i sportskog druženja koje je pred nama.

Talent Centar, kao organizacija koja se bavi promocijom dečijeg i omladinskog fudbala u regionu, podržava svaku uključenost dece i fudbala u promociju pozitivnih vrednosti a "Dijabetes kup" je sigurno takav projekat. 



Talent Centar - TC

 

PRATITE NAŠE EDUKATIVNE TEKSTOVE:

Kakve su posledice čestih udaraca po lopti glavom?

10 kvaliteta koje mora da ima svaki trener koji radi sa decom

Koliko je bitna vizualizacija u trenažnom procesu.

Nazad

Kontakt

Telefon: +381 64/ 00 15 927

Adresa: Beograd – Šabac (Srbija)

E-mail: talent.centar@gmail.com

Pratite nas